Irfan Susu Kambing Xtra

Product Code: Irfan Susu Kambing Xtra

Availability: 119

Price: RM42.00
  • 6 or more RM39.00
  • 12 or more RM36.00
Qty:

Irfan Susu Kambing Xtra


Berat Isian : 25gm x 20 sachet
 

Susu Irfan Susu Kambing Xtra diperkaya dengan protein, enzim dan mengandungi faktor anti penuaan, anti arthritis serta anti barah.

Susu Irfan Susu Kambing Xtra mengandungi antibodi untuk merawat berbagai penyakit kerana susu kambing merupakan makanan tambahan yang baik untuk kesihatan, sangat sesuai untuk ibu mengandung dan diminum seisi keluarga.

 

Info Nutrisi :

 

Kismis

Kismis mengandungi asid oleanolik yang sangat efektif membunuh bakteria pada gigi untuk mendapatkan gigi yang sihat. Selain itu, ia dapat menajamkan minda dan merupakan antioksida.

Kurma

Membantu mencegah daripada sembelit, lemah otot, sengal-sengal badan, lesu dan barah usus besar. Merangsangkan selera makan, dan menguatkan ingatan. Menghilangkan gatal-gatal dalam kerongkong sekaligus & dapat mengatasi masalah insomnia.

Madu

Sumber utama vitamin dan mineral yang menigkatkan hemoglobin dan membantu mencegah dari serangan anemia. Selain itu, meningkatkan kadar serapan kalsium dalam badan dan menambah tenaga tubuh badan, mengimbangi kekuatan badan bayi.

Manna/ Arabic Gum

Manna berfungsi sebagai meningkatkan penyerapan kalsium. Seterusnya membawa kepada kepadatan tulang yang lebih baik dan meningkatkan kekuatan tulang. Dipertingkatkan fungsi imun bayi. Prebiotik meningkatkan hormon darah yang mengurangkan rasa lapar dan mengurangkan risiko jangkitan usus.

Kalsium

Pembentukan dan pemeliharaan tulang dan gigi. Selain itu dapat mencegah osteoporosis. Bila tidak mendapat cukup kalsium dari makanan, tubuh akan mengambilnya dari 'bank kalsium' pada tangan, kaki dan tulang. Hal ini mengakibatkan tulang mudah patah (osteoporosis) dan ia juga berfungsi sebagai melancarkan fungsi otot.

AHA & DHA

Merupakan nutrisi yang berperanan aktif dalam pembentukan jaringan otak bayi. AHA berperanan sebagai mengurangkan masalah kulit dan membantu mencegah keradangan kulit. Untuk tumbesaran otak bayi, DHA bagus bagi mengekalkan fungsi otak normal. DHA penting untuk pembangunan optimum bagi fungsi otak, mata, dan sistem saraf pusat bagi bayi dan kanak-kanak.

L-lysine

Merupakan asid amino esential yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. L-lysine adalah komponen penting dari semua protein yang ditemukan dalam tubuh dan membantu merangsang selera makan.

 

 

Khasiat:

Mengimbangi kader kolestrol dalam badan
Sebagai minuman tambahan untuk kesihatan dan menambah tenaga
Minuman tambahan untuk ibu mengandung dan menyusukan bayi
Membantu melancarkan sistem penghadaman
Membantu mengurangkan gatal-gatal dan sakit kulit (Eczema).

 

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good