Irfan Cocoa Goat

Product Code: Irfan Cocoa Goat

Availability: 120

Price: RM39.00
  • 6 or more RM37.00
  • 12 or more RM35.00
Qty:

Irfan Cocoa Goat


Berat Isian : 500gm
 

Susu Irfan Cocoa Goat diformulasikan dengan adunan susu kambing bersama campuran buah koko sebenar dan diperkaya dengan khasiat campuran madu serta manna (arabic gum).

Susu Irfan Cocoa Goat dapat membantu mengatasi masalah tekanan, membantu memberi tenaga yang cukup kepada tubuh serta membantu melambatkan proses penuaan.

Susu Irfan Cocoa Goat sangat sesuai untuk kanak-kanak yang berusia 1 tahun dan keatas sehingga dewasa.

 

Info Nutrisi :

 

Koko

Kebaikan anti kanser kerana mempunyai flavanoid yang boleh mengurangkan kerosakan sel yang boleh merangsang pertumbuhan tumor. Pengambilan coklat boleh menurunkan tekanan darah, membantu mencegah pembentukan plak arteri dan memperbaiki aliran darah.

Madu

Sumber utama vitamin dan mineral yang menigkatkan hemoglobin dan membantu mencegah dari serangan anemia. Selain itu, meningkatkan kadar serapan kalsium dalam badan dan menambah tenaga tubuh badan, mengimbangi kekuatan badan bayi.

Manna/ Arabic Gum

Manna berfungsi sebagai meningkatkan penyerapan kalsium. Seterusnya membawa kepada kepadatan tulang yang lebih baik dan meningkatkan kekuatan tulang. Dipertingkatkan fungsi imun bayi. Prebiotik meningkatkan hormon darah yang mengurangkan rasa lapar dan mengurangkan risiko jangkitan usus.

Kalsium

Pembentukan dan pemeliharaan tulang dan gigi. Selain itu dapat mencegah osteoporosis. Bila tidak mendapat cukup kalsium dari makanan, tubuh akan mengambilnya dari 'bank kalsium' pada tangan, kaki dan tulang. Hal ini mengakibatkan tulang mudah patah (osteoporosis) dan ia juga berfungsi sebagai melancarkan fungsi otot.

AHA & DHA

Merupakan nutrisi yang berperanan aktif dalam pembentukan jaringan otak bayi. AHA berperanan sebagai mengurangkan masalah kulit dan membantu mencegah keradangan kulit. Untuk tumbesaran otak bayi, DHA bagus bagi mengekalkan fungsi otak normal. DHA penting untuk pembangunan optimum bagi fungsi otak, mata, dan sistem saraf pusat bagi bayi dan kanak-kanak.

L-lysine

Merupakan asid amino esential yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. L-lysine adalah komponen penting dari semua protein yang ditemukan dalam tubuh dan membantu merangsang selera makan.

 

 

Khasiat:

mengatasi penyakit demam kuning, batuk dan asma
Membantu mengurangkan gatal-gatal dan sakit kulit (Eczema).
Meningkatkan selera makan.
Membantu meningkatkan kecergasan tubuh
Membantu menguatkan daya ingatan

 

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad           Good